Uhapšena majka prodavca čija je smrt pokrenula ustanak u Tunisu

Izvor: Blic, 14.Jul.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena majka prodavca čija je smrt pokrenula ustanak u Tunisu

Majka prodavca voća, čije je samospaljivanje bilo "okidač" ustanka u Tunisu, uhapšena je zbog verbalnog napada na sudiju.

Portparol Ministarstva pravde Mondhar Bedhiafi rekao je danas da je Manubija Buazizi zatvorena u petak i da će u ponedeljak izaći pred sudiju. Jedan od njenih sinova Salem rekao je da je zatvaranje preterano.

On je dodao da ju je sudija napao i da je došlo do rasprave, ali da njegova majka u tom trenutku nije znala da govori sa sudijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Njen drugi sin Mohamed nenamerno je izazvao revoluciju u Tunisu, a kasnije i Arapsko proleće, kada se zapalio jer ga ja policajka ošamarila zbog prodaje voća bez dozvole.

Povezane vesti: Tunis izručio Libiji bivšeg premijera Vašington: Arapsko proleće inspiracija za ceo svet Optužnice protiv 293 Egipćanina zbog opiranja vlastima Dva pokušaja samoubistva na protestima u Tunisu U Tunisu policija suzavcem i palicama po demonstrantima

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšena majka čovjeka koji je izazvao ustanak u Tunisu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2012

TUNIS – Majka prodavca voća čije je samospaljivanje bilo "okidač" ustanka u Tunisu uhapšena je zbog verbalnog napada na sudiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.