Uhapšen nakon što je naoružan upao u zgradu partije Erdogana (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen nakon što je naoružan upao u zgradu partije Erdogana (VIDEO)

Policija je uhapsila jednu naoružanu osobu koja je ušla danas u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u jednom predgrađu Istanbula, javio je Rojters, pozivajući se na privatnu novinsku agenciju Dogan.

Uhapšen posle upada u prostorije AKP u Istanbulu

Rojters navodi da je uhapšeni razbio prozor na gornjem spratu zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, i istakao zastavu Turske na kojoj je, osim polumeseca i petokrake, naslikan i beli >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mač.

Agencija Dogan prvobitno je javila da su u prostorije AKP ušle dve naoružane osobe.

Rojters je preneo i da je jedan od njih upućivao povremene uzvike, ali da su njegove reči bile nerazumljive.

Policija je blokirala put ispred te zgrade, a turska agencija objavila je i fotografiju sa nekoliko policijskih vozila ispred zgrade.

Rojters podseća da su juče pripadnici zabranjene radikalne levičarske grupe upali u zgradu suda i uzeli za taoca isanbulskog tužioca.

2 armed people enter Turkey ruling party office in Istanbul via @YusufAdogdu pic.twitter.com/l0TzvPjmPA

Tokom protekle noći, kako su javile agencije, u dve četvrti Istanbula sukobili su se policija i demonstranti, posle talačke krize u kojoj su tužilac Mehmet Selim Kiraz i njegovi otmičari, pripadnici zabranjene marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije-Fronta (DHKP-C), ubijeni.

Kiraz je bio vodeća ličnost u istrazi smrti 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine posle 269 dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom leta 2013. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.