Uhapšen Marokanac koji je pomagao ID da pripremi napad na Diznilend

Izvor: RTS, 03.Dec.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Marokanac koji je pomagao ID da pripremi napad na "Diznilend"

Marokanska policija uhapsila je Marokanca koji je "opasan element" i navodno je bio veza između pripadnika Islamske države i članova francuske ćelije te organizacije, koji su prošlog meseca uhapšeni zbog pripreme napada na "Diznilend", prenose agencije, pozivajući se marokanske medije.
Kako se navodi, muškarac se navodno na tursko-sirijskoj granici sastao sa izaslanikom ID koji mu je prenosio instrukcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde da se poveže sa grupom u Francuskoj.
"Kada je saznao da je grupa uhapšena u Francuskoj, otišao je u Maroko preko Turske i uhapšen je na aerodromu kada je sleteo", rekao je Rojtersu izvor koji je želeo da ostane anoniman.
Nije saopšteno ime muškarca, samo se navodi da je trebalo da putuje u Francusku preko Nemačke sa lažnim pasošem i da je živeo u Španiji.
Pre dve nedelje, francuska policija je uhapsila pet muškaraca – četiri u Strazburu i jednog u Marseju, osumnjičene da su planirali da izvedu napad u Francuskoj 1. decembra.
Mediji su tada naveli da su uhapšeni planirali napade 1. decembra na policiju i sedište bezbednosne službe u Parizu, kao i tematski park Diznilend, koji se nalazi na oko 30 kilometara od francuske prestonice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za povezanost s planiranim napadom u Francuskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2016

Marokanska policija uhapsila je čoveka osumnjičenog da je bio veza između Islamske države i pripadnika francuske ćelije koja je razbijena prošlog meseca dok je navodno planirala napad...Marokanska agencija MAP javila je danas da se osumnjičeni navodno sastao na tursko-sirijskoj granici sa izaslanicima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.