Ubijen prvi čovek Islamske države na severnom Kavkazu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen prvi čovek Islamske države na severnom Kavkazu

Abu Muhamed, lider ekstremista u Dagestanu koji se zakleo na vernost Islamskoj državi i koga povezuju sa terorističkim napadima u Volgogradu, ubijen je, saopštila je u subotu uveče ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

- Rustan Magomedović Aselderov (Abu Mohamed), rođen 1981, lider tzv. kavkaskog vilajeta terorističke grupe Islamska država, bio je jedan od petorice ekstremista koji su eliminisani - naveo je FSB u saopštenju.

Njega je, kako navodi RT, vođa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ID Abu Bakr al Bagdadi imenovao za "emira" Dagestana.

Ova teroristička ćelija neutralisana je nedaleko od grada Makačkala, prestonice ruske republike Dagestan, prenosi RT.

Antiteroristička operacija pokrenuta je 26. novembra u tri oblasti ruske severnokavkaske republike Dagestan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija tvrdi da je ubila lokalnog vodju ID u severnom Kavkazu

Izvor: Beta, 04.Dec.2016

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je ubila "emira" Islamske države na severnom delu Kavkaza tokom operacije u ruskoj republici Dagestan."Medju neutralisanim banditima, identifikovali smo šefa ogranka Islamske države za područje Kavkaza Rustama Aselderova i četiri njegova...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.