Ubijen načelnik vazduhoplovstva Azerbejdžana

Izvor: Blic, Tanjug, 11.Feb.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen načelnik vazduhoplovstva Azerbejdžana

Načelnik avijacije Azerbejdžana Rail Rzajev ubijen je danas u glavnom gradu Bakuu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane ove zemlje Eldar Sabiroglu.

"Rail je pogođen na ulazu u kuću i preminuo je u bolnici", rekao je Sabiroglu, podsećajući da je Rzajev najviši zvaničnik te bivše sovjetske republike koji je ubijen od devedesetih godina prošlog veka.

Azerbejdžan je država na obali Kaspijskog mora, a do 1991. godine bio je u sastavu Sovjetskog saveza. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ta zemlja je tehnički još u ratu s Jermenijom oko planinske oblasti Nagorno-Karabah, u kojoj su etnički jermenski separatisti zbacili azerbedžansku vlast tokom ranih devedesetig godina prošlog veka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubijen komandant azerbejdžanske avijacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009

BAKU - Načelnik avijacije Azerbejdžana Rail Rzajev ubijen je danas u glavnom gradu Bakuu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane..."Rail je pogođen na ulazu u kuću i preminuo je u bolnici", rekao je Eldar Sabiroglu, prenela je britanska agencija Rojters, podsećajući da je Rzajev najviši...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.