Ubice sveštenika u Francuskoj bile lojalne Islamskoj državi

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubice sveštenika u Francuskoj bile lojalne Islamskoj državi

Teroristička organizacija Islamska država objavila je video snimak dvojice muškaraca koji su ubili sveštenika u Francuskoj, na kojem se zaklinju na vernost toj grupi, preneo je BBC.

Na video snimku koji je objavila novinska agencija Amak, bliska islamistima, vide se dvojica muškaraca koji se na arapskom jeziku obraćaju lideru Islamske države Abu Bakru el Bagdadiju, a jedan od njih drži papir na kojem je odštampana zastava te ekstremističke organizacije.

Napadači >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su upali u utorak tokom mise u crkvu u gradiću Sent-Etjen-de-Ruvreu, predgrađu Ruana u francuskoj pokrajini Normandiji, i prerezali vrat svešteniku, 86-godišnjem Žaku Amelu, a policija ih je ubila dok su izlazili iz crkve i uzvikivali "Alahu akbar".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.