UNHCR: Pomoć Srbiji milion evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR: Pomoć Srbiji milion evra

Pomoć Agencije za izbeglice UN-a Vladi Srbije da odgovori na porast broja izbeglica danas je dostigla jedan million evra, saopštio je UNHCR.

UNHCR ističe i da trenutno radi na obezbeđenju novih pet miliona evra da bi nastavio da pomaže Vladi Srbije u humanom upravljanju izbegličkom situacijom.

Od početka juna, izbeglice dobijaju hranu, vodu, sredstva za ličnu higijenu koje obezbeđuje UNHCR, a distribuiraju Crveni krst Srbije i drugi partneri.

UNHCR >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je finansirao nabavku svih lekova i medicinskog materijala koji Danski savet za izbeglice distribuira širom Srbije.

UNHCR je takođe pomogao vlastima Srbije, uključujući i Komesarijatu za izbeglice i migracije nabavkom kompjutera, druge tehničke opreme, nameštaja i drugih potrepština u cilju uspostavljanja i osnaživanja kapaciteta Prihvatnog centra u Presevu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je dobilo dodatnu opremu za evidentiranje.

Ukupna vrednost već podeljene pomoći UNHCR-a ovim je sada dostigla jedan million evra.

Saradnja između vlasti Srbije, UNHCR-a, ostalih agencija UN-a i partnera brza je i efikasna, ističu u UNHCR i dodaju da je kada je nagli talas izbeglica iz Makedonije stigao do Srbije 22-23. avgusta, Agencija, na zahtev Vlade, momentalno otpremila dodatne količine flaširane vode, konzervirane hrane, visoko energetskih keksa, higijenskih ... i lekova.

Mreža vladinih i nevladinih partnera UNHCR-a nastavlja da prati situaciju širom zemlje, brzo odgovarajući na nastale humanitarne potrebe i obezbeđujući zaštitu izbeglicama.

Obzirom da svakog dana oko 3.000 osoba nastavlja da stiže, UNHCR doprema dodatne zalihe robe da bi dopunio ono što se pribavlja na tržištu Srbije.

S obzirom da među izbeglicama ima sve više dece i drugih ugroženih osoba a jesen se približava, sastav humanitarne pomoći prilagođen je i sada uključujue i hranu i potrepštine za bebe, ćebad i druge zimske predmete.

Kancelarija UNHCR-a otvorena je u Beogradu 1976. Od 1992. Agencija UN za izbeglice pomogla je Srbiji u pružanju podrške i integraciji izbeglih, raseljenih i lica bez državljanstva sa preko 500 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UNHCR: Pomoć Srbiji dostigla milion evra

Izvor: Blic, 28.Avg.2015

Pomoć Agencije za izbeglice UN-a Vladi Srbije da odgovori na porast broja izbeglica danas je dostigla jedan million evra, saopštio je UNHCR...UNHCR ističe i da trenutno radi na obezbedjenju novih pet miliona evra da bi nastavio da pomaže Vladi Srbije u humanom upravljanju izbegličkom situacijom...Od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.