UN: Rusija, Iran i Turska da pokrenu nove pregovore o Siriji

Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Rusija, Iran i Turska da pokrenu nove pregovore o Siriji

Rusija, Iran i Turska moraju dogovoriti što pre nove pregovore o primirju u Siriji kako bi stanje na terenu doveli pod kontrolu, rekao je u petak UN-ov izaslanik za Siriju Stafan de Mistura.

De Mistura je posrednik na političkim pregovorima u Ženevi, dok se odvojena serija razgovora vodi u Astani, u dogovoru Rusije, Irana i Turske, i trebalo bi da garantuje prekid vatre.

De Mistura >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je rekao da je predložio pregovaračima da "što pre dogovore sastanak u Astani kako bi se stanje koje je u ovom trenutku zabrinjavajuće dovelo pod kontrolu".

Sirijski prekid vatre vrlo je nestabilan otkad je stupio na snagu 30. decembra prošle godine, a tri kruga pregovora u Astani, glavnom gradu Kazahstana, nisu uspela u potpunosti da zaustave sukobe.

Ove nedelje, pobunjenici su pokrenuli najveću ofenzivu poslednjih meseci, napadajući područja pod kontrolom režima oko Damaska i u blizini grada Hame.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

UN pozvale strane sile da obnove primirje u Siriji

Izvor: Beta, 25.Mar.2017, 22:55

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura zatražio je danas od zemalja koje podržavaju zaraćene strane u Siriji da utiču na njih u poštovanju primirja posle nedavnih sukoba na terenu koji prete da ugroze mirovne pregovore u Ženevi."Sve veće kršenje primirja poslednjih dana može da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.