UN: 80 odsto izbeglica iz Sirije, Avganistana i Iraka

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: 80 odsto izbeglica iz Sirije, Avganistana i Iraka

Ujedinjene nacije procenjuju da je 80 odsto izbeglica koje u Evropu stižu preko Balkana, poreklom iz Sirije, Avganistana i Iraka, saopštio je danas portparol UNHCR Babar Baloh.

On je za AP rekao da većinu izbeglica čine Sirijci, ali nije mogao da iznese preciznu procenu.

Ostalih 20 odsto dolaze iz država poput Pakistana, Bangladeša, Burundija, kao i iz subsaharske Afrike, preneo je AP.

Portparol UNHCR sa sedištem u Budimpešti, nije mogao da kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koliki procenat onih koji ulaze u Evropu ima legitimno pravo da budu izbeglice.

Sirija, Avganistan i Irak očigledno su "države koje proizvode izbeglice", istakao je Baloh, dodajući da i ljudi iz drugih država imaju legitimno pravo da traže izbeglički status ukoliko su žrtve progona u svojoj zemlji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UNHCR: 80 posto izbjeglica dolazi iz Sirije, Afganistana i Iraka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2015

Portparol agencije UN za izbjeglice (UNHCR) Babar Baloh rekao je da prema procjenama UN 80 posto izbjeglica koji ulaze u Evropu preko Balkana dolaze iz Sirije, Afganistana i Iraka...Baloh je rekao agenciji AP da su većina Sirijci, ali da ne može da da precizne podatke...Prema njegovim riječima, preostalih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.