UAE formirali svoju svemirsku agenciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UAE formirali svoju svemirsku agenciju

Ujedinjeni arapski emirati su danas postavili strateški okvir za novoformiranu svemirsku agenciju sa ciljem da se integrišu različite svemirske industrije zalivskih zemalja, koja je u porastu.

Agencija ima za cilj da reguliše i podrži emiratski svemirski sektor, koji uključuje postojeće satelitske programe u orbiti Zemlje, a planira i da pošalje orbitalne sonde na Mars 2020. godine.

Predsednik Svemirske agencije UAE Kalifa Mohamed Tani al Rumaiti je, na osnivačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupu, rekao da će svemirska industrija pomoći diverzifikaciji ekonomije i stvoriti nova radna mesta za visoko kvalifikovanu mladu radnu snagu.

On je dodao da će Emirati nastojati da potvrde svoj status svemirske nacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.