U napadu na policijsku akademiju 59 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2016, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na policijsku akademiju 59 mrtvih

Više desetina policijskih kadeta je poginulo kada je grupa napadača s pojasevima s eksplozivom upala u centar za obuku u pakistanskoj provinciji Beludžistan.

Na području centra za obuku i bolnica jutros je pojačano obezbeđenje, a policija i bezbednosne snage raščišćavaju to područje i tragaju za eventualnim sakrivenim napadačima.

Bezbednosni zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, izjavio je da je u napadu kasno sinoć poginula 51 osoba, a zdravstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvaničnik Nurul Hak kazao je da je ranjeno najmanje 116 ljudi, uglavnom policijskih kadeta i nekoliko pripadnika paravojske, preneo je AP.

Bi-Bi-Si prenosi da su napadači bili uzeli taoce i da ima najmanje 58 žrtava.

Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad.

Provincijski ministar unutrašnjih poslova Sarfaraz Bugti izjavio je da su dva napadača poginula kada su aktivirala pojaseve s eksplozivom, a da su jednog ubile snage bezbednosti.

U trenutku napada u centru za obuku bilo je oko 700 kadeta, rekao je Bugti.

Napad je počeo kada je između četiri i šest napadača upalo u centar za policijsku obuku u glavnom gradu Beludžistana Kveti i otvorilo vatru.

Čuvari su uzvratili vatrom, a napadači su zatim aktivirali eksploziv.

General major Šer Afgan izjavio je danas da su napadači izgleda bili u komunikaciji s operativcima u Avganistanu i da pripadaju zabranjenoj grupi Lašker-e-Jhangvi Al-Almi, povezanoj s Al Kaidom.

U ; pakistanskoj pokrajini već više od deceniju traje pobuna separatističke grupe Beludži, a u delovima provincije koji se graniče s Avganistanom prisutni su i islamistički ekstremisti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U napadu na policijski centar poginulo 59 ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2016

U napadu ekstremista na policijsku akademiju u pakistanskoj provinciji Beludžistan poginulo je najmanje 59 ljudi, uglavnom policijskih kadeta, saopštili su danas zvaničnici...U napadu protekle noći u glavnom gradu te provincije Kveti ranjeno je 117 ljudi, od kojih su neki u kritičnom stanju, pa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.