Izvor: Blic, Tanjug, 14.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U američkom napadu na jug Pakistana poginulo 25 ekstremista

Najmanje 25 ekstremista povezanih sa Al Kaidom, uglavnom Uzbeka, poginulo je danas kada su američke bespilotne letilice ispalile projektile na jug Pakistana, na region Južni Vaziristan, uz granicu sa Avganistanom, izjavio je predstavnik talibana.

"Naši ljudi su nas obavestili da je najmanje 25 osoba poginulo. Moglo ih je biti i više. Većina su uzbečki mudžahedini", izjavio je za Rojters neimenovani talibanski predstavnik.

Projektili su pogodili kuću koju su ekstremisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koristili kao kamp za obučavanje u Zangeri, u Južnom Vaziristanu.

"Oko 50 do 60 mudžahedina je tamo živelo oko nedelju dana. Svi su bili Uzbeci", reko je neimenoviani predstavnik talibana.

Ovo je treći napad američkih bespilotnih letilica od kada je Barak Obama preuzeo dužnost predsednika SAD prošlog meseca.

Vaziristan je baza lidera pakistanskih talibana Bajtuale Mehsuda, koga optužuju da je učestvovao u ubistvu bivše paksitanske premijerke Benazir Buto decembra 2007.

Američke bespilotne letilice ispalile su oko 30 projektila na ekstremiste tokom 2008. godine, dok je većina napada izvršena od septembra. U napadima je poginulo 220 osoba - ekstremisti, lokalni zvaničnici i civili.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginulo 25 ekstremista na jugu Pakistana

Izvor: RTS, 14.Feb.2009

Najmanje 25 ekstremista povezanih sa Al kaidom poginulo kada su američke bespilotne letelice ispalile projektile na jug Pakistana, uz granicu sa Avganistanom. ..Najmanje 25 mudžahedina poginulo je kada su američke bespilotne letilice ispalile projektile na jug Pakistana, na region Južni Vaziristan,...

Nastavak na RTS...

Ubijeno 25 ekstremista u Pakistanu

Izvor: RTV Pink, 14.Feb.2009

. . . Najmanje 25 pristalica avganistanskih talibana poginulo je danas u američkom vazdušnom. napadu u oblasti Južni Vaziristan u Pakistanu, saopstili su talibanski izvori. . .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.