U OVOM GRADU VAPE ZA LEKARIMA: Nude besplatan stan i platu od 3.000 evra!

Izvor: Press, 03.Mar.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U OVOM GRADU VAPE ZA LEKARIMA: Nude besplatan stan i platu od 3.000 evra!

U vreme kada je nezaposlenost u svim eks-ju republikama velika, jedan grad u Hrvatskoj ima problem da nađe lekare, i to uz, kako tvrde, odličnu platu i uslove.
- Ako iko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa... koji je voljan raditi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti u našoj Opštoj bolnici Dubrovnik – gotovo je zavapio dr. Jerko Ferri Certić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << upravnik dubrovačke bolnice, piše Slobodna Dalmacija.
Zvuči neverovatno da niko ne želi da dođe ovde da radi, iako bi mu bolnica plaćala stan dok radi, a ni na platu ne bi mogao da se požali.
– Kakva loša plata, ja kao upravnik imam primanja od oko 17 hiljada kuna (oko 2.200 evra) i to je tek 38. plata po iznosu u bolnici. Dakle, lekari u Hrvatskoj imaju dobre plate, a u Dubrovniku bi Grad pomogao i stanom – kaže Certić.

Pročitajte još:
POSTAJE CRNOGORKA: Prvi Crnogorac koji će postati žena biće operisan u Beogradu!
MAĐARSKA: Uništeno više od 100.000 pataka zbog ptičjeg gripa
SRBI JURIŠAJU NA ALBANSKE PLAŽE! Naši političari: Zašto za Boga miloga?
   
Pedijatri i urolozi su trenutno najpotrebniji ovoj bolnici.
– Nezaposlenih pedijatara u Hrvatskoj koji žele raditi u dubrovačkoj bolnici nema ni za lek. Svi kažu da je Dubrovnik skup. Urologa smo imali četiri, a sada samo dvoje na punom radnom vremenu. Doveli smo jednog anesteziologa iz “Sv. Katarine”, a nedostaje nam i desetak sestara i instrumentarki. Kada raspišemo konkurs za lekare, sestre ili instrumentarke, niko se ne javi – kaže dr. Certić.
Velikim uspehom OB-a Dubrovnik, dr. Certić smatra dolazak ginekologa iz Metkovića, piše Slobodna Dalmacija.
– Hitno nam je trebao ginekolog, a lekarka koja je radila pri Domu zdravlja u Metkoviću izrazila je saglasnost da dođe raditi kod nas. Čak je dubrovačka bolnica i platila Domu zdravlja Metković oko 60 hiljada kuna da pusti lekarku na rad kod nas – kaže dr. Certić.
Ostaje nepoznanica koliko su u ovom gradu raspoloženi za lekare iz drugih republika, no sigurno da vredi pokušati, i proveriti! Naravno, ako je neko spreman da se preseli u drugu republiku zbog posla.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrebni lekari; besplatan stan plus plata od 3.000 evra

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Mar.2015

U vreme kada je nezaposlenost u svim eks-ju republikama velika, jedan grad u Hrvatskoj ima problem da nađe lekare, i to uz, kako tvrde, odličnu platu i uslove...- Ako iko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa.. koji je voljan raditi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.