Izvor: RuskaRec.ru, 09.Feb.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu će se pojaviti grafit posvećen komandantu Giviju

Srpski ulični umetnici će odati poštu komandantu Mihailu Tolstih i ujedno pružiti podršku ustanicima u Donbasu, prenosi Life.ru. Generalni sekretar „Srpske lige“ Goran Milenković kaže da je to što se dogodilo izazvalo pravi šok i podseća da su se ranije u Novom Sadu i Beogradu pojavili grafiti u čast komandanta Arsena Pavlova poznatijeg kao Motorola i ruskog pilota koji je poginuo u Siriji Olega Peškova. Motorola >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << dobio mural u Beogradu Milenković dodaje da pokret „Srpska liga“ ne želi da stoji po strani nakon takvih tragičnih vesti i izražava svoju bol i neprihvatanje dešavanja u Donbasu. „Komandant Givi je bio jedan od najhrabrijih vojnika i grafit koji planiramo da naslikamo je grafit heroja. Želimo da pokažemo srpskom društvu, Rusiji i celom svetu, svima koji su protiv agresije Ukrajinskih oružanih snaga na Donjecku Narodnu Republiku, da je komandant Givi bio važan za donjecki narod“, izjavio je Goran Milenković.  Ekspert iz Donjecka: Ko i zašto je ubio Givija?

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Ruska reč je saznala, kako će izgledati mural komandantu Giviju u Novom Sad

Izvor: RuskaRec.ru, 10.Feb.2017, 11:31

Srpski ulični umetnici će na taj način ujedno pružiti i podršku ustanicima u Donbasu, koji herojski brane svoj narod, izjavio je juče za rusku televiziju LIFE Goran Milenković, generalni sekretar srpske lige. „Ruska reč“ ekskluzivno objavljuje skicu grafita posvećenog komandantu Giviju koji...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.