Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj sutra zastave na pola koplja u znak poštovanja žrtvama u Španiji

Zastave će sutra biti na pola koplja u Francuskoj u znak poštovanja prema žrtvama napada u Španiji gde je poginulo 14 i povređeno više od 100 osoba, preneo je večeras francuski radio Evropa 1 (Europe 1) na svom sajtu.

Francuski premijer Eduar Filip je danas posle podne naložio svim ministarstvima i drugim javnim ustanovama da sutra spuste zastave na pola koplja.

U napadima u Barseloni i Kambrilsu poginule su 14 i povređene više od 100 osoba.

Šef >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian danas posle podne posetio je povređene Francuze u Barseloni navodeći da je ih 28 povređenih među kojima je osam u teškom stanju.

Jedna državljanka Srbije je, prema trenutnim saznanjima Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije, u terorističkom napadu u Španiji zadobila povrede u vidu posekotina i posle pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice.

Za sada je ustanovljeno da među stradalima pored Španaca, ima državljana iz Italije, SAD, Belgije i Portugalije.

Savet bezbednosti UN minutom ćutanja odao poštu žrtavama u Španiji

Predstavnici svih 15 članica Saveta bezbednosti UN danas su minutom ćutanja odali poštu žrtvama terorističkog napada u Španiji.

Diplomate u Savetu bezbednosti minut ćutanja su održale na početku sednice posvećene situaciji u Jemenu.

U napadima u Barseloni Kambrilsu poginulo je 14 i povređeno oko 100 osoba.

Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad u Barseloni.

Velika džamija u Parizu osudila napad u Španiji

Velika džamija u Parizu osudila je danas "gnusni teroristički čin" u kojem je poginulo 13 osoba u Barseloni i dodala da "osuđuje mržnju horde nihilista".

"Posle Londona, Pariza i drugih gradova, varvarstvo je pogodilo ovog puta Barselonu", rekao je predsednik Saveta muslimana u Francuskoj Dalil Bubaker koji je osudio "slepo nasilje koje napada one koji predstavljaju simbol tolerancije".

Ukupno 13 osoba je poginulo i više od stotinu je povređeno nakon što je kombi uleteo među pešake koji su se šetali ulicom La Rambla, u istorijsko centru Barselone. Odgovornost za napad je nekoliko sati kasnije preuzela Islamska država.

Nekoliko sati posle tog napada, šest civila i jedan policijac ranjeni su pucnjavi pet naoružanih osoba na šetalištu u Kambrilsu, turističkom gradu oko 120 kilometara južno od Barselone.

Napadače je ubila policija, a jedna ranjena osoba je podlegla povredama.

Dve osumnjičene osobe, Španac i Marokanac, uhapšene su. Policija je danas navela da je vozač kombija u Barseloni mogao da bude među ubijenim napadačima u Kambrilsu.

Makron španskom premijeru izrazio solidarnost posle napada u Barseloni

Francuski predsednik Emanuelom Makron je u telefonskom razgovoru sa španskim premijerom Marianom Rahojom izrazio solidarnost Francuske prema Španiji posle napada u Barseloni i Kambrilsu.

"Predsednik Francuske je izrazio solidarnost i naveo da je njegova zemlja uz Španiju u tragičnim trenucima i spremna je da uputi svu neophodnu pomoć Španiji", navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

Makron i Rahoj su razgovorali o razvoju situacije u Španiji posle napada, navodi se u saopštenju i dodaje će šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian tokom dana posetiti francuske žrtve napada u Barseloni.

Zvaničnici dve zemlje su se dogovorili da budu u stalnom kontaktu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

EVROPA SE SOLIDARIŠE U Francuskoj sutra zastave na pola koplja zbog žrtva u Španiji

Izvor: Blic, 18.Avg.2017

Zastave će sutra biti na pola koplja u Francuskoj u znak poštovanja prema žrtvama napada u Španiji gde je poginulo 14 i povređeno više od 100 osoba, preneo je večeras francuski radio Evropa 1 (Europe 1) na svom sajtu...Francuski premijer Eduar Filip je danas posle podne naložio svim ministarstvima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.