U Egiptu formiran nacionalni savet za borbu protiv terorizma

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Egiptu formiran nacionalni savet za borbu protiv terorizma

Egipat je formirao nacionalni savet za borbu protiv terorizma koji će da ima široka ovlaštenja u smislu formiranja politike u borbi protiv ekstremizma, navodi se u dekretu predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija.

Današnjim dekretom formiran je "Nacionalni savet za borbu protiv terorizma čiji je cilj mobilisanje institucionalnih i društvenih resursa u borbi protiv uzroka terorizma i njegovih posledica".

Savetom predsedava predsednik Abdel Fatah el Sisi, a u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novom telu su i predsednik parlamenta, premijer i nekoliko ministara.

Savet ima zadatak da formuliše i osmisli "sveobuhvatnu nacionalnu strategiju" u borbi protiv terorizma, da predloži amandmane na postojeće zakone, kao i da pomogne u otvaranju novih radnih mesta u područjima gde je visok stepen ekstremizma i u promovisanju umerenog verskog diskursa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Egipat formira savet za borbu protiv terorizma

Izvor: B92, 27.Jul.2017

Predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi najavljuje formiranje saveta za borbu protiv terorizma i ekstremizma u kojem će biti najviši zvaničnici i verski lideri...El Sisi je doneo dekret u kojem se navodi da će Nacionalni savet činiti 10 ministara, veliki imam Al Azhara, poglavar Koptske pravoslavne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.