U Beču demonstracije podrške beogradskoj Paradi ponosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2009, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beču demonstracije podrške beogradskoj "Paradi ponosa"

BEČ - U znak podrške organizatorima otkazane "Parade ponosa" u Beču će u sredu biti održane demonstracije.

Protest u Beču organizuje Udruženje homoseksualaca Austrije.

Učesnici demonstracija planiraju, kako je saopšteno, da protestuju ispred ambasade Republike Srbije u glavnom gradu Austrije.

Organizatori demonstracija ističu da je 20. septembra u Beogradu trebalo da se održi, nakon 2001, "tek druga "Parada ponosa", ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je taj poduhvat propao zbog "nespremnosti na saradnju srpskih vlasti".

"Umesto toga ekstremna desnica je ostvarila pobedu. Ona je u kampanji koja je trajala preko mesec dana, sa uspehom na kraju, pretila potencijalnim učesnicima parade. I pored međunarodne solidarnosti beogradske vlasti su odbile da zaštite učesnike protiv fašističkih nasilnika. Iz tog razloga organizujemo 30. septembra demonstracije ispred ambasade Srbije u Beču", navodi se u saopštenju.

"Otvoreno sprečavanje seksualnog samoopredeljenja ne treba osuditi samo, u ekstremnom obliku u Srbiji, ili nedavno u Mađarskoj, već se i austrijska država, takođe, nije pokazala u skladu sa vremenom u kojem živimo, sve dok ne bude ostvarena pravna ravnopravnost svih mogućih načina življenja i voljenja", podvlači se u saopštenju.

Organizatori tvrde da je u drugim evropskim gradovima već bilo protesta ispred ambasada Srbije, na primer 24. septembra u Berlinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstracije podrške "Paradi ponosa" u Beču

Izvor: S media, 26.Sep.2009

U znak podrške organizatorima u Beogradu otkazane "Parade ponosa" u Beču će u sredu biti održane demonstracije. ..Protest u Beču organizuje Udruženje homoseksualaca Austrije...Učesnici demonstracija planiraju, kako je saopšteno, da protestuju ispred ambasade Republike Srbije u glavnom gradu...

Nastavak na S media...

Beč: Podrška "Povorci ponosa"

Izvor: B92, 26.Sep.2009

Beč -- U znak podrške organizatorima u Beogradu otkazane "Povorke ponosa" u Beču će u sredu biti održane demonstracije...Protest u Beču organizuje Udruženje homoseksualaca Austrije. Učesnici demonstracija planiraju, kako je saopšteno, da protestuju ispred ambasade Republike Srbije u glavnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.