Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska potvrdila napade na Kurde u Iraku

Turski borbeni avioni gađali su kampove boraca Kurdistanske radničke partije (PKK) na sjeveru Iraka, saopšteno je danas iz kabineta turskog premijera.

Privatna agencija Dogan javila je da su turski borbeni avioni gađali kasno sinoć kampove za obuku Kurda, protivavionske baterije, magacine i logističke lokacije, kao i stambene jedinice.

Turske kopnene snage napale su i položaje "Islamske države" na sjeveru Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Očekuje se da će napad na Kurde predstavljati veliki udarac mirovnom procesu koji je počeo krajem 2012. godine.

Turska je juče pokrenula vazdušne napade na mete "Islamske države" u Siriji i najavila oštrije akcije i protiv džihadista i kurdskih militanata.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska bombardovala položaje Islamske države i PKK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2015

Turski borbeni avioni ponovo su gađali kampove boraca Radničke partije Kurdistana (PKK) na sjeveru Iraka i uporišta militanata organizacije "Islamska država" u Siriji, saopšteno je u subotu iz kabineta turskog premijera..."Napadi su izvršeni na ciljeve terorističke grupe Islamska država u Siriji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.