Turska: Poznato državljanstvo napadača u Istanbulu

Izvor: VOA, 30.Jun.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Poznato državljanstvo napadača u Istanbulu

Turska je saopštila da trojica bombaša samoubica koji su izvržili smrtonosni napad na istanbulski aerodrom potiču iz Rusije, Uzbekistana i Kirgistana. Turski zvaničnici i dalje veruju da su napade izvršili pripadnici Islamske države, ali nisu saopštili imena bombaša. U napadu na aerodrom Ataturk, treći po protoku putnika u Evropi, ubijene su 44 osobe, dok je više od 230 ranjeno. Danas je policija izršila racije na 16 mesta u 3 istanbulske četvrti, kojom prilikom je uhapsila 13 osoba osumnjičenih za povezanost sa Islamskom državom.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet bezbednosti osudio napad u Istanbulu

Izvor: Blic, 30.Jun.2016

Savet bezbednosti UN osudio je danas trostruki samoubilački napad na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu, gde su juče poginule najmanje 44 osobe a ranjeno je više stotina...U saopštenju Saveta bezbednosti UN navodi se da počinioci i organizatori napada na aerodrom treba da budu izvedeni pred lice pravde...Pročitajte...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.