Turčinov na čelu štaba za sprovođenje specijalne operacije

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turčinov na čelu štaba za sprovođenje specijalne operacije

15.04.2014. -

Na čelu operativnog štaba za sprovođenje specijalne operacije na istoku Ukrajine nalaziće se Aleksandar Turčinov, koga je Vrhovna rada imenovala za vršioca dužnosti šefa države.

Realizacija vojne komponente operacije prepuštena je prvom zameniku šefa službe bezbednosti Ukrajine Vasiliju Krutovu, koji je u ponedeljak postavljen na tu dužnost. Pod njegovom komandom nalaze se sve jedinice SBU, kao i policijske i vojne formacije.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Gromadsьke TB    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Desni sektor“ traži da se zatvori granica sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2014

15.04.2014. -..Ukrajinski pokret „Desni sektor“ traži da se zatvori granica između Ukrajine i Rusije. Odgovarajuća izjava je poslata ukrajinskim medijima...Predstavnici pokreta su izjavili da priznaju aktuelnu vlast u Kijevu, ali smatraju da postupa neprofesionalno, a to ponašanje povremeno prelazi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.