Tunis: Džihadisti nisu ugrozili mesta snimanja Ratova zvezda

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis: Džihadisti nisu ugrozili mesta snimanja "Ratova zvezda"

Tuniski zvaničnici odbacili su juče navode da su mesta na kojima su snimane epizode "Ratova zvezda" (Star Wars) u toj zemlji ugrožena zbog aktivnosti ekstremista Islamske države.

Do zabrinutosti među ljubiteljima "Ratova zvezda" je došlo pošto je televizija Si-En-En (CNN) nedavno prenela da su otkrivena skrovišta oružja blizu grada Tatuina, po kojem je nazvana i rodna planete Luka Skajvokera, kao i njegovog oca Anakina.

Glavni setovi "Ratova zvezda" se, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalaze u zapadnom gradu Tuzeru, na suprotnoj strani od Tatuina koji je poznat svakom ljubitelju ovog filmskog serijala.

Muhamed Sajem iz turističke komisije u Tuzeru rekao je da su izveštaji o ugroženosti filmskih setova "neosnovani", dok je pukovnik Muhtar Hamami iz Nacionalne garde rekao da oko 1.500 njegovih ljudi patrolira tom oblašću.

Zabrinutost za filmske lokacije je posebno pojačana posle prošlonedeljnih napada u muzeju u prestonici u kojem je ubijen 21 čovek.

Producenti "Ratova zvezda" su izgradili čitav set u pustinji nekoliko kilometara od Tuzera koji je predstavljao grad Mos Espa u prvom filmu serijala i "Epizodi I: fantomska pretnja" (Star Wars Episode I: The Phantom Menace).

Te lokacije još postoje i mogu se obići.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.