Trećina Italijana za antiimigrantsku Severnu ligu

Izvor: Press, 21.Dec.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trećina Italijana za antiimigrantsku Severnu ligu

Više od trećine Italijana spremno je da glasa za anti evropsku i antiimigrantsku Severnu ligu, pokazalo je danas istraživanje objavljeno u listu "Republika".
Mateo Salvini, mladi lider regionalne partije desnog centra, potvrdio je svoj status "zvezde u usponu" italijanske politike, s obzirom da je istraživanje pokazalo da bi sada dobio poverenje 35 odsto građana, pet odsto više nego što je bio slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u novembru.

Salvini (41), po popularnosti je na drugom mestu, iza premijera Matea Rencija (39), kome veruje polovina Italijana, preneo je AFP.

Uspon Salvinija često se poredi s porastom popularnosti liderke krajnje desnice u Francuskoj Marin Le Pen, iako je on morao da prevaziđe česte regionalne podele u Italiji, jer je njegova partija bila poznata po tome što je potcenjivala siromašnije južne oblasti zemlje.

Istraživanje je, međutim, pokazalo da i na jugu Salvinijeva popularnost raste.

Prema danas objavljenom istraživanju, građani podržavaju stabilizovanje vlade, jer Rencijeva popularnost, koja je u junu bila 69 odsto, a u novembru 43 odsto, sada ponovo povećana na 46 odsto.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Trećina Italijana za antiimigrantsku Severnu ligu

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 01:45

Više od trećine Italijana spremno je da glasa za anti evropsku i antiimigrantsku Severnu ligu, pokazalo je juče istraživanje objavljeno u listu "Republika"...Mateo Salvini, mladi lider regionalne partije desnog centra, potvrdio je svoj status "zvezde u usponu" italijanske politike, s obzirom da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.