Treći manevar radi lansiranja satelita „Jamal-402“ u orbitu zakazan za sredu

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2012, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći manevar radi lansiranja satelita „Jamal-402“ u orbitu zakazan za sredu

11.12.2012. -

12. decembra će biti odrađen i treći od četiri manevra za lansiranje na geostacionarnu orbitu ruskog satelita za vezu „Jamal-402“, uz pomoć njegovih vlastitih motora.

U noći između 8. i 9. decembra nije uspeo pokušaj da se „Jamal-402“ lansira u orbitu zbog problema sa blokom za razgon.

Prvi manevar je uspešno odrađen u noći između nedelje i ponedeljka, drugi – između utorka i srede. Posle svakog manevra stručnjaci proveravaju nove parametre orbite, a onda, u zavisnosti od dobijenih podataka, određuju datum, vreme i veličinu impulsa za sledeće uključenje motora satelita.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Počeo treći manevar u lansiranju „Jamala“ na orbitu

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2012, 17:23

12.12.2012. -..Počeo je treći od četiri predviđenih manevara u izbacivanju na geostacionarnu orbitu ruskog komunikacionlog satelita „Jamal-402“, saopštio je predstavnik kompanije naručioca satelita – „Gasprom – Kosmički sistemi“...„Jamal“ je trebalo da bude izbačen na orbitu u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.