Trampa optužili za silovanje bivše žene

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampa optužili za silovanje bivše žene

U jeku Trampove popularnosti jedan novinar se usudio da ga pita o navodnom silovanju supruge Ivane, što je naljutilo tajkunove advokate.

- Potrudiću se da se sretnemo u sudnici. Goniću te dok si živ, jesi čuo?! Goniću te za svaki peni koji još nisi ni zaradio! Napiši još jednom priču o gospodinu Trampu uz reč „silovanje“ i napraviću ti pakao od života... dokle god si na ovoj planeti - pripretio je dugogodišnji Trampov advokat novinaru časopisa „The Daily Beast“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Timu Maku koji je u tekstu preneo detalje iz biografije milijardera napisane 1993. godine.

Naime, biograf Heri Hart III je u svojoj knjizi preneo izjavu Trampove bivše supruge Ivane koja optužila muža za prisilan seks kao osvetu što ga je nagovorila na bolnu estetsku operaciju.

- Ne želim da se reč „silovanje“ interpretira u bukvalnom ili krivičnom smislu - rekla je tada Ivana, a Tramp je dugo godina poricao da je došlo do bilo kakvog prisilnog seksa.

Advokat i specijalni savetnik Majkl Koen dodao je i da „supruga ne može biti silovana“ i optužio novinare da pokušavaju da diskredituju republikanskog kandidata kojem rejting raste iz dana u dan.

- Sudska praksa je vrlo jasna: ne možete silovati zakonsku suprugu. Bračno silovanje proglašeno je ilegalnim u svim državama SAD još krajem osamdesetih - dodao je advokat.

Trampovi savetnici smatraju da je ova priča naručena da sroza kampanju milijardera koja je zvanično počela zapaljivim komentarima u kojima je bogataš Meksikance između ostalog nazvao i silovateljima.

Istaknuti republikanac Rik Vilson je Koena opisao kao Trampovog pitbula.

- Trampov cirkus se u velikoj meri sastoji od jedne ključne veštine: ljubiti njegovu zadnjicu. Čudno je da se među veštinama nema oblasti poput politike ili zdravog razuma - rekao je Vilson.

Ivana i Donald Tramp nisu se oglasili nakon pisanja novina, a tajkun je nastavio da vodi kampanju pričajući o neprijavljenjim imigrantima i nazivajući Obamu „najgorim predsednikom“

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.