Tramp osudio pretnje Jevrejima

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp osudio pretnje Jevrejima

Bela kuća osudila je danas "mržnju i nasilje motivisano mržnjom" nakon serije pretnji centrima jevrejske zajednice širom SAD.

U saopštenju nisu direktno pomenuti ti incidenti niti Jevreji.

Bela kuća navodi da je predsednik Donald Tramp "jasno stavio do znanja da su takve akcije neprihvatljive".

Federalni istražni biro objavio je da će zajedno sa Odeljenjem za građanska prava pri Ministarstvu pravde sprovesti istragu o "mogućem kršenju građanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prava u vezi sa pretnjama", preneo je AP.

Bela kuća se oglasila u vezi sa ovom temom nakon što je najstarija Trampova kćerka Ivanka Tramp juče putem "Tvitera" pozvala na "versku toleranciju" nakon serije pretnji koje su tokom dana upućene centrima jevrejske zajednice.

"Moramo zaštititi svoje verske kuće i vjerske centre", napisala je ona. Ivanka Tramp prešla je u judaizam uoči udaje za Džareda Kušnera 2009. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tramp: Pretnje jevrejskim centrima u SAD grozne i bolne

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2017

Američki predsednik Donald Tramp osudio je danas nedavne pretnje centrima jevrejske zajednice u SAD i okaraktersao ih kao "grozne i bolne"...Tokom obilaska nacionalnog muzeja Afro-američke istorije i kulture Tramp je rekao da su pretnje "tužan potsetnik" na to šta je još potrebno uraditi...U proteklih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.