Trajekti ponovo saobraćaju iz francuske luke Kale ka Velikoj Britaniji

Izvor: Blic, 31.Avg.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajekti ponovo saobraćaju iz francuske luke Kale ka Velikoj Britaniji

Trajekti su rano jutros počeli ponovo da saobraćaju iz francuske luke Kale, posle protesta radnika trajektnog preduzeća "MajFeriLink", javio je britanski Bi Bi Si (BBC).

Transportni operater, britanska kompanija "P&O Feris" objavila je na tviteru da je francuska luka ponovo otvorena, ali da su "njihove usluge podložne kašnjenjima".

Putnici se se suočili sa velikim kašnjenjima pošto su demonstranti gumenim čamčima zaustavljali trajekte pri ulasku i izlasku iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << francuske luke.

Kamioni i automobili su ponovo ukrcavani na trajekt od, oko 01:20 časova po lokalnom vremenu (00:20 GMT) i trajekt je malo kasnije napustio luku Kale.

Radnici operatera trajekta "MajFeriLink", kojima prete otkazi blokirali su luku čamcima za spasavanje, što je poremetilo saobraćaj između Francuske i Velike Britanije.

Operater britanskog trajekta "P&O Feris" sinoć je obavestio putnike da je, zbog protesta radnika trenutno prekinut saobraćaj i da se ne zna dokle će sve to trajati, mada su pregovori u toku.

Gradonačelnica Kalea Nataša Bušar objavila je sinoć na Tviteru da je luka "postala talac".

Kale leži na severnoj francuskoj obali kanala Lamanš, svega 34 kilometara od južne obale Engleske i luke Dover.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.