Timermans: Evropa se suočava sa humanitarnom krizom bez presedana

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timermans: Evropa se suočava sa humanitarnom krizom bez presedana

Evropa se suočava s humanitarnom i političkom krizom bez presedana zbog priliva izbeglica, izjavio je danas u Atini potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans.

- Moramo da nađemo odgovore na evropski problem. Ne mogu da ga rešavaju zemlje pojedinačno - rekao je Timermans posle sastanka s grčkom premijerom Vasilikom Tanu.

Timermans je rekao da je Grčka posebno pogođena tom krizom kao zemlja u koju prvo dolaze izbeglice.

Grčka premijerka je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se migrantska kriza “mora tretirati kao evropski i međunarodni problem”.

Timermans i komesar za pitanja migracije Dimitris Avramopulos nalaze se u dvodnevnoj poseti Grčkoj u okviru turneje po zemljama koje su najviše pogođene migrantskom krizom.

Oni će sutra posetiti grčka ostrva Kos i Lezbos na koje svakodnevno stižu izbeglice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jedino ujedinjena Evropa može da se suoči

Izvor: Akter, 04.Sep.2015, 18:19

Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans izjavio je danas na grčkom ostrvu Kos da jedino ujedinjena Evropa može uspešno da se suoči s migrantskom krizom.."Nalazimo se u trenutku istine evropske istorije. Možemo da uspemo, ali samo ujedinjeni", rekao je Timermans na Kosu koje se svakodnevno...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.