Teslini izumi u Sidneju

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslini izumi u Sidneju

Na Univerzitetu NSNj u Sidneju, u saradnji tamošnjeg Centra za inovacije "Majkl Kroč" i Društva "Nikola Tesla Srpski", večeras je svečano otvaranje izložbe najvećih patenata Nikole Tesle pod nazivom "Um bez granica".

Eksponati će biti izloženi za javnost od sutra, 26. jula, do 6. avgusta. Prethodno izložba je gostovala u Pertu.

Izuzetnu priliku za australijsku publiku da se upozna sa delom izuma najvećeg srpska naučnika i inovatora omogućio je Muzej Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tesle iz Beograda, u saradnji sa Etihad ervejzom, Er Srbijom i domaćinima.

Na veb-sajtu Centra za inovacije ovom prilikom se kaže da će tokom 12 dana ovde "oživeti neverovatna priča Nikole Tesle" i to zahvaljujući besplatnim vodičima i javnim diskusijama koje će voditi kustosi beogradskog muzeja.

U četvrtak i petak srpski glumac iz Sidneja Sergej Kožul će u ovdašnjem Sajens teatru izvesti scenski prikaz o životu Nikole Tesle.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.