Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni snimci otkrili šta Tereza Mej ZAISTA misli o Bregzitu

Snimci sa tajnog sastanka koji je u maju ove godine okupio vodeće investicione banke, otkrili su da je premijerka Velike Britanije Tereza Mej, a tada ministarka unutrašnjih poslova, iznela upozorenje da će, bude li Velika Britanija glasala za Bregzit, mnoge kompanije napustiti Ujedinjeno Kraljevstvo.

Tajni snimci njenog upozorenja "Goldman Saksu", procureli su u "Gardianu", i otkrili ozbiljnu zabrinutost Mejeve povodom eventualnog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije. Ovakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njen stav u potpunoj je suprotnosti sa njenim javnim govorima koji su prethodili junskom referendumu za izlazak Britanije iz Evropske unije. U jednočasovnom govoru pred bankarima londonskog "Sitija", samo mesec dana pre glasanja o Bregzitu, ona je iznela niz zabrinjavajućih tvrdnji o efekatima koji bi mogli da pogode Britaniju nakon njenog izlaska iz EU.

Pročitajte još:

- Mislim da su ekonomski argumenti ovde jasni. Smatram da je biti deo tržišnog bloka od 500 miliona ljudi od velike važnosti za nas. Smatram, kao što sam to govorila nedavno, da će mnogi želeti da investiraju u Britaniju upravo zato što je ona deo Evropske unije - rekla tada Mej.

Ona je na sastanku iznela još ozbiljnih zapažanja.

- Ako nismo deo Evrope, smatram da će mnoge firme i kompanije postaviti sebi pitanje: da li da razvijamo naše poslove u Evropi ili na ostrvu? Zato mislim da bi nam ostanak u EU doneo značajne koristi - rekla je Mej.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gardijan: Šta Tereza Mej zaista misli o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2016, 10:13

Britanska premijerka Tereza Mej je, u razgovoru sa zaposlenima u banci "Goldman Saks" u maju ove godine, izrazila bojazan da će investicione kompanije napustiti Britaniju ukoliko njeni građani glasaju za izlazak iz EU, piše danas britanski Gardijan, koji tvrdi da je došao do snimka tog tajnog razgovora...Snimak...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.