Tajne o sajentolozima otkrivene u filmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajne o sajentolozima otkrivene u filmu

Dokumentarni film "Going Clear" autora Aleksa Gibnija, prikazan na ovogodišnjem Sundance festivalu održanom prošlog vikenda, otkriva neke dobro čuvane tajne o sajentolozima. Ovo dugo očekivano ostvarenje u produkciji HBO, iznelo je šokantne istine koje se tiču jednog od njihovih najistaknutijih članova među poznatim ličnostima, Toma Kruza.

U filmu, čiji je pun naziv "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief", a urađen je po istoimenoj knjizi Lorens Vrajt, razjašnjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su uslovi pod kojima su se slavni glumac i njegova bivša supruga Nikol Kidman razveli. Prema svedočenju Martija Ratbuna, bivšeg drugog po redu najvišeg funkcionera u sajentološkoj crkvi, on je imao zadatak da olakša taj razvod.

Sajentolozi su bili protiv Nikol Kidman zato što je odrasla u katoličkoj porodici i smatrali su da ona odvlači Toma Kruza od njihovih shvatanja. Pored toga, Nikolin otac je poznati psiholog u Australiji, a sajentologija je žestoko protiv psihologije i psihijatrije, tako da su to smatrali potencionalnim problemom.

Ratbun je u filmu, takođe otkrio da su predstavnici ove sekte radili na konstantnom prevaspitavanju usvojene dece ovog slavnog para, koje su okretali protiv majke, da bi Tom Kruz dobio lakše starateljstvo nad njima.

Aleks Gibni je želeo da u svom filmu čuje izjave Kruza i Kidmanove, ali su oni odbili da ih daju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.