Tajvan, tajfun Megi obara drveće, 32 povređena

Izvor: RTS, 27.Sep.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan, tajfun "Megi" obara drveće, 32 povređena

Najmanje 32 osobe su povređene na Tajvanu, gde su snažan vetar i kiša koje je doneo tajfun "Megi" pokrenuli klizišta, kidali znake postavljene na zgradama i obarali drveće, saopštio je tajvanski Centar za vanredne situacije.
Bez struje je ostalo više od 950.000 domaćinstava, navodi glavni snabdevač strujom, kompanija "Tajvan pauer".

Zbog oluje su zatvorena tajvanska finansijska tržišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.
Autobuske i metro službe su većinski suspendovane u prestonici Tajvana, dok je više stotina međunarodnih letova otkazano.
AP je ranije preneo da su škole i kancelarije na Tajvanu zatvorene, a više od 5.000 ljudi je evakuisano, nakon što se snažan tajfun "Megi", sa vetrovima jačine 162 kilometra na čas, približio danas tom planinskom ostrvu.
Generalni direktor Nacionalne agencije za borbu protiv požara Čen Venlung rekao je da je jutros evakuisano 5.336 osoba iz planinskih područja, koja su sklona poplavama i klizištima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.