Tadžikistan: Dve osobe poginule, 25 ranjeno u samoubilačkom napadu

Izvor: Blic, 03.Sep.2010, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadžikistan: Dve osobe poginule, 25 ranjeno u samoubilačkom napadu

Dva policajca danas su poginula a 25 ljudi je ranjeno, u samoubilačkom bombaškom napadu na policijsku stanicu na severu Tadžikistana.

Eksplozija se dogodila u Kudžandu, oko 340 kilometara severno od glavnog grada Dušanbea, blizu granice sa Uzbekistanom.

Vlasti su za ovaj napad optužile Islamski pokret Uzbekistana, koji se zalaže za uspostavljanje islamske vlasti u toj bivšoj sovjetskoj republici i bori se rame uz rame sa talibanima i terorističkom organizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Al Kaida u Avganistanu.

Vlada u Tadžikistanu, koji se graniči sa Avganistanom, pokušava da suzbije sve veći radikalizam u većinski muslimanskom regionu i ove godine je uhapšeno 115 osoba zbog sumnje da pripadaju zabranjenim, uglavnom islamističkim organizacijama.

U Kudžandu je prošlog meseca uhapšeno 10 pripadnika zabranjene islamističke grupe, osuđenih na tri do 15 godina zatvora, naveo je Rojters.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.