TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA SIROTINJI: Nisu vam bogati krivi što ste siromašni!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA SIROTINJI: Nisu vam bogati krivi što ste siromašni!

Bogati imaju velikih zasluga za blagostanje u Americi, ne može svako da radi isti posao, kaže Voren Bafet

VAŠINGTON - Američki investitor Voret Bafet, treći najbogatiji čovjek na svetu prema Forbsovoj listi, napisao je u komentaru za Vol strit žurnal da siromašni Amerikanci treba da prestanu da krive bogataše za nejednakost u primanjima.

"Siromasi sasvim sigurno nisu siromašni zato što su bogataši bogati", napisao je Bafet, koji je težak 71,3 milijarde američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dolara.

World's third richest man thinks poor should stop blaming inequality on the rich http://t.co/J8x7chHqCb pic.twitter.com/srTQavcdCo

"Većina bogataša dala je američkoj ekonomiji briljantne inovacije ili izuzetno rukovođenje", piše Bafet pozivajući se na primere Henrija Forda i Stivena Džobsa.

Povećanje minimalaca neće smanjiti razlike u prihodima, navodi Bafet i dodaje da je rešenje u jačanju državnog programa poznatog po skraćenici EITC (Earned Income Tax Credit). Taj program predviđa smanjenje poreza na ostvareni dohodak za radnike s nižim primanjima.

Bafet takođe tvrdi da je povećanje razlika u platama neizbežna posledica napredne tržišne ekonomije, ali da ona postoji i zato što ne može svako da radi isti posao.

"Nema nikakve zavere iza sledeće tužne činjenice: siromasi sasvim sigurno nisu siromašni zato što su bogataši bogati. I nije istina da bogati nemaju zasluga. Većina njih doprinela je američkom prosperitetu briljantnim inovacijama ili upravljačkom ekspertizom. Svi danas živimo kudikamo bolje zahvaljujući Henriju Fordu, Stivu Džobsu, Semu Voltonu i ljudima kao što su oni", piše Bufet.

(Wall Street Journal)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Milijarder poručio: "Nisu vam bogati krivi što ste siromašni"

Izvor: Blic, 24.Maj.2015

Treći najbogatiji čovek na svetu prema Forbsovoj listi, američki investitor Voren Bafet, u komentaru koji je objavio ugledni "Volstrit džurnal", napisao je da bi za veliku nejednakost u primanjima u Americi trebalo prestati da se svaljuje krivica na bogataše...- Siromasi sasvim sigurno nisu siromašni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.