TRAGEDIJA U KINI: Potonuo brod sa više od 400 putnika

Izvor: Kurir, 02.Jun.2015, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U KINI: Potonuo brod sa više od 400 putnika

PEKING - Putnički brod sa 444 putnika potonuo je u ponedeljak u reci Jangce na jugu Kine, a dosad je spaseno sedam ljudi, objavila je kineska državna novinska agencija Sinhua.

Akcija spasavanja je u toku, navela je ta agencija, a preneo AP. Brod je isplovio iz grada Nanđing i putovao za Čongćing, grad na jugozapadu Kine, kad je potonuo oko 21,28 sati po lokalnom vremenu.

Sinhua navodi da se na brodu u trenutku nesreće nalazilo 397 putnika, pet radnika jedne turističke agencije i 42 člana posade.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potonuo brod sa 400 putnika i 40 clanova posade

Izvor: medio.rs, 02.Jun.2015

Kineski brod "Večernja zvezda" je potonuo u ponedeljak uveče, a za sada se ne zna tačan broj preživelih..Brod sa skoro 400 putnika i 40 članova posade iz istočne kineske provincije Jiangsu, potonuo je u reci Jangce. Lokalni mediji navode da je spaseno samo 20 ljudi...Brod “Večernja zvezda”...

Nastavak na medio.rs...

TRAGEDIJA: Potonuo brod sa 458 ljudi, ima živih!

Izvor: Mondo, 02.Jun.2015

Ronioci su spasili jednog starijeg putnika zarobljenog u brodu koji je potonuo u reci Jangce, u južnoj Kini, sa 458 ljudi, po olujnom vremenu, javila je danas kineska državna televizija...Do sada je spaseno samo oko 12 ljudi iz broda koji se sinoć prevrnuo i potonuo, navodi Rojters...Državni mediji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.