TRAGEDIJA: Poginuo pilot tinejdžer pokušavajući da obleti svet

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014, 03:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA: Poginuo pilot tinejdžer pokušavajući da obleti svet

Avion sa jednim motorom, kojim je pilotirao 17-godišnji Amerikanac pakistanskog porekla Haris Sulejman, srušio se u Američkoj Samoi, javila je Građanska fondacija, organizacija koja promoviše kvalitetno obrazovanje

VAŠINGTON - Američki tinejdžer, koji je pokušavao da postavi rekord kao namlađi pilot koij je obišao svet avionom, poginuo je kada se njegova letelica srušila u Tihi okean, a sa njim je poginuo i njegov otac, saopštila je humanitarna organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za koju je prikupljao novac.

Avion sa jednim motorom, kojim je pilotirao 17-godišnji Amerikanac pakistanskog porekla Haris Sulejman, srušio se u Američkoj Samoi, javila je Građanska fondacija, organizacija koja promoviše kvalitetno obrazovanje.

"Saznali smo pre samo dva i po sata i skrhani smo", izjavio je direktor američkog ogranka ove međunarodne neprofitne organizacije Danijel Morani, dodajući da je Sulejman bio "izvanredan mladić".

Kada se avion srušio on je pokušavao da obori rekord kao najmlađi pilot koji je ikada obišao svet avionom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.