TEŠKI RAZGOVORI U BERLINU Ministri pozivaju na povlačenje naoružanja u Ukrajini

Izvor: Blic, 14.Apr.2015, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŠKI RAZGOVORI U BERLINU Ministri pozivaju na povlačenje naoružanja u Ukrajini

Šefovi diplomatija Nemačke, Francuske, Ukrajine i Rusije složili su se posle teških razgovora u Berlinu da nastave napore na povlačenju teškog naoružanja iz istočne Ukrajine.

"Složili smo se ne samo da se nastavi povlačenje teškog naoružanja, već da u to povlačenje uključimo i druge kategodije naoružanja", rekao je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer novinarima kasno sinoć, posle sastanka u Berlinu, javio je Rojters.

Štajnmajer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je precizirao da su, među oružjem koje treba povući, sada i tenkovi.

"Ništa nije lako u ukrajinskoj krizi, to nije ništa novo. Tokom ovih razgovora danas, razlike u mišljenjima Kijeva i Moskve još jednom su postale jasne", rekao je nemački ministar posle razgovora sa šefovima diplomatije Francuske Loranom Fabijusom, Ukrajine Pavelom Klimkinom i Rusije Sergejom Lavrovom.

Kako navodi britanska agencija, sporazum iz Minska, postignut sredinom februara, tehnički se sprovodi, iako zaraćene strane poslednjih dana jedna drugu optužuju za sve veći broj napada.

Rojters dodaje da je u ponedeljak poginuo jedan ukrajinski vojnik, dok je šest ranjeno na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastavljene borbe na istoku Ukrajine uprkos dogovoru u Berlinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2015

Borbe u istočnoj Ukrajini vodile su se u noći sa ponedeljka na utorak na istoku Ukrajine uprkos apelu šefova diplomatije Ukrajine, Rusije, Nemačke i Francuske tokom sastanka u Berlinu da se prekinu sukobi i nastavi politički dijalog...Iako su se borbe u velikoj meri stišale otkako je sredinom februara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.