Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNI TUNELI Ovako Kim Džong Un planira INVAZIJU na Južnu Koreju

Kim Džong Un možda priprema invaziju na jug kroz mrežu podzemnih tajnih tunela. Južnokorejski zvaničnici znaju za postojanje četiri tunela koji idu ispod granice između dve zemlje, ali strahuju da ih je možda oko 16.

To izaziva strah da Pjongjang kuje zaveru da napadne jug i dešava se samo dva meseca nakon testiranja nuklearnih bombi.

Vlasti strahuju da su neki tuneli izgrađeni za transport čak 30.000 vojnika po satu, prema navodima eksperta Majkla Havisa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U 2014. godini je objavljeno da južnokorejske vlasti i dalje tragaju za tunelima, međutim poslednji otkriveni je bio davne 1990. godine.

Prvi je nađen u novembru 1974. godine, kada je bomba usmrtila američkog oficira i južnokorejskog vojnika. Istražitelji su pronašli još dva 1975. i 1978. godine.

Jedan se sada koristi kao turistička destinacija, ali je i dalje strogo čuvan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.