Svaki snimak iz aviona Džermanvings mora biti predat istražiteljima

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki snimak iz aviona "Džermanvings" mora biti predat istražiteljima

Glavni istražitelj pada aviona nemačke kompanije "Džermanvings", tužilac Bris Roben, pozvao je danas svakog ko poseduje snimak nesreće da ga preda vlastima, nakon što su neki mediji objavili da su imali uvid u video na kojem su zabeleženi poslednji trenuci pre tragedije.

On je rekao da video snimci nesreće još nisu zvaničan deo istrage, ali da svako ko poseduje snimak mora da ga odmah preda istražiteljima.

Video snimak sa mobilnog telefona toliko je "haotičan" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je teško identifikovati ljude, ali zvuci i vrištanje putnika jasno svedoče da su oni bili svesni šta će im se dogoditi, objavio je francuski list "Pari mač", koji je, kao i nemački "Bild", uspeo da pribavi snimak.

Kako se snimak bliži kraju, posle snažnog udara, jačeg od ostalih, vrištanje je sve glasnije, a zatim je nastupila tišina.

Na mestu nesreće u francuskim Alpima, istražitelji su saopštili danas da su završili sa prikupljanjem posmrtnih ostataka nastradalih.

"Istražitelji će nastaviti potragu za telima, ali na mestu nesreće više nema vidljivih posmrtnih ostataka", rekao je pukovnik Žan-Mark Menišini, dodajući da sve što je ostalo su "stvari i delovi metala".

Zvaničnici u nacionalnoj kriminalističkoj laboratoriji blizu Pariza navode da će biti potrebno nekoliko meseci za završetak mukotrpnog procesa identifikacije i da tela nastradalih budu vraćena porodicama.

Istražitelji veruju da je kopilot Andreas Lubic namerno srušio avion i pokušavaju da utvrde razlog.

Izvršni direktori "Lufthanze" i njenog niskotarifnog ogranka "Džermanvings" doputovali su danas u Sen-lez-Alp, na mesto pogibije 150 putnika i članova posade "erbasa A320".

"Lufthanza" je utorak saopštila da je znala da je Lubic patio od "ozbiljne depresije" pre nego što je završio obuku leta, ali da je na svim medicinskim testovima nakon toga prošao.

Avion "erbas A-320" srušio se 24. marta u Alpima na jugu Francuske, 100 kilometara severno od Nice, dok je leteo iz Barselone u Diseldorf. U nesreći je život izgubilo svih 144 putnika i šest članova posade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.