Sukobi  i hapšenja u Alžiru

Izvor: S media, 12.Feb.2011, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi i hapšenja u Alžiru

Na ulicama Alžira jutros je pre početka zakazanog protestnog skupa, koje su vlasti zabranile, došlo do sukoba demonstranata i policije, a više aktivista pokreta koji su organizovali skup je uhapšeno.

Oko 2.000 demonstranata prema procenama agencije AFP koji su se najpre okupili na Trgu 1. maj probilo je kordon policije i zaputilo se ulicama prema Trgu palih boraca u centru prestonice Alžira.

Oni su uzvikivali "sloboda Alžiru", i "režim napolje".

Protesti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su počeli i u drugim gradovima zemlje, u Oranu na zapadu policija je takodje hapsila učesnika skupa koje je režim zabranio.

U glavnom gradu medju demonstrantima nalazi se i vodja Islamskog fronta za spasenje(IFS) koji su vlasti raspustile, Ali Belhadj.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstracije i u Alžiru

Izvor: B92, 12.Feb.2011

Alžir -- U Alžiru došlo do sukoba policije i demonstranata koji zahtevaju demokratske promene u zemlji. Uhapšeno više od 400 osoba...Uprkos zvaničnoj zabrani, u centru Alžira okupilo se više hiljada ljudi zahtevajući demokratske reforme...Jake policijske snage pokušale su da spreče okupljanje,...

Nastavak na B92...

Sukobi demonstranata sa policijom i hapšenja u Alžiru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2011

Na ulicama Alžira jutros je prije početka zakazanog protestnog skupa, koje su vlasti zabranile, došlo do sukoba demonstranata i policije, a više aktivista pokreta koji su organizovali skup je uhapšeno. Oko 2.000 demonstranata prema procjenama agencije AFP koji su se najprije okupili na Trgu 1....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Da li će Buteflika završiti kao Mubarak?

Izvor: Mondo, 12.Feb.2011

Na hiljade demonstranata okupilo se danas u centru Alžira, na prodemokratskom protestu, tražeći bolje uslove života i veću slobodu. Protesti ne jenjavaju ni u Jemenu, gde se u Sani okupilo 4.000 ljudi, mahom studenata.

Nastavak na Mondo...

U glavnom gradu Alžira došlo do sukoba između policije i demonstranata

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2011

12.02.2011. -..U glavnom gradu Alžira je došlo do sukoba između policije i demonstranata, - saopštava TV kanal Si-En-En. Prema rečima opozicionog pokreta Alžirska liga za ljudska prava, situacija je veoma napeta, vlasti blokiraju sve prilaze glavnom gradu. Prema podacima tog pokreta, tokom demonstracije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.