Izvor: Blic, 28.Sep.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbacio Snoudenovu žalbu

Norveški apelacioni sud odbacio je tužbu koju je bivši američki obaveštajni službenik Edvard Snouden podneo protiv Vlade Norveške, čime je potvrđena presuda nižestepenog suda.

Okružni sud u Oslu ranije je odbio da Snoudenu da garancije da neće biti isporučen u SAD, ukoliko odluči da u novembru dođe u Norvešku kako bi primio nagradu. Sonuden je zbog toga podneo tužbu.

Norveški ogranak organizacije "Pen klub" pozvao je Snoudena da 18. novembra preuzme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nagradu "Osjecki" za slobodu govora.

Bivši službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost strahuje da bi bez garancija bio uhapšen i isporučen Americi, jer je objavio podatke o tajnom američkom programu prisluškivanja telefona i praćenja saobraćaja na internetu.

Snouden je u Americi optužen za špijunažu i krađu državnih tajni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.