Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine vojnika braniće Izraelce sa policajcima

Izraelska armija saopštila je danas da je počelo razmeštanje stotina vojnika kako bi pomogali policijskim snagama u izraelskim gradovima.

Taj potez je prva primena mera koje je prošle noći usvojio izraelski bezbednosni kabinet kako bi se suprotstavio eskalaciji palestinskih oružanih i napada naožem na izraelske civile i vojnike, navodi Asošijeted pres.

Detalji novih mera obelodanjeni su rano jutros i one uključuju mogućnost da policija zatvori mesta na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi moglo da dođe do napada u skladu sa bezbednosnim procenama. Mnogi napadači su došli  iz arapskih delova Jerusalima.

Mere su usvojene nakon jucerašsnjeg krvoprolića u Jerusalimu, odnosno dva skoro simultana napada iz vatrenog oružja i nožem u kome je ubijeno troje Izraelaca, a više od 20 ih je ranjeno.

Ubijena su tri Palestinca, uključujući dva napadača, a osam Izraelaca i 27 Palestinaca ubijeno je tokom mesec dana nasilja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELO RASPOREĐIVANJE SNAGA: Izrael će braniti stotine vojnika i policajaca

Izvor: Kurir, 14.Okt.2015

Taj potez je prošle noći usvojio izraelski bezbednosni kabinet kako bi se suprotstavio eskalaciji palestinskih oružanih napada na izraelske civile i vojnike...TEL AVIV - Izraelska armija saopštila je danas da je počelo razmeštanje stotina vojnika kako bi pomagali policijskim snagama u izraelskim...

Nastavak na Kurir...

Izraelska vojska počela da se raspoređuje po gradovima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Okt.2015

Izraelska vojska saopštila je danas da je počela raspoređivanje više stotina vojnika u izraelskim gradovima, kao pomoć policiji u održavanju bezbednosti zbog porasta nasilja...To je početak sprovođenja mera koje je izraelski bezbednosni kabinet usvojio noćas da bi se suprotstavio naletu palestinskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Izraelski ministar: Nema sahrane mrtvih napadača

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2015

TEL AVIV - Izraelski ministar unutrašnje bezbednosti Gilad Erdan izjavio je danas da tela ubijenih palestinskih napadača neće biti predata njihovim porodicama da ih sahrane. On je objasnio da se pogrebne procesije Palestinaca, koji su ubili Izraelce, često pretvore u " šou podrške za teror i huškanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.