Srušio se avion kod Kabula

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2010, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion kod Kabula

Putnički avion srušio se danas u blizini mesta Salang Pas, 100 kilometara severno od Kabula, izjavio je šef policije na kabulskom aerodromu Mohamad Asif Džabar Kil, prenosi je AP.

Šef policije provincije Kunduz Abdul Razak Jabjakubi rekao je da je avion sa 44 putnika iz te provincije krenuo jutros, u 8.30 časova po lokalnom vremenu, za Kabul.

Prema navodima agenciji Rojters, reč je o avionu kompanije "Pamir ervejz", sa 44 putnika, među kojima je bilo i šest stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << državljana.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama. Ne zna se ništa ni o uzrocima nesreće, ali se napominje da su vremenski uslovi veoma loši - u planinskim oblastima pada sneg, u okolini Kabula obilna kiša, a vidljivost je loša.

Avganistanski zvaničnik je izjavio da je vlada zatražila pomoć od NATO-a u lociranju aviona. Portparol američkih i NATO snaga je potvrdilo da je jedna letilica poslata da se uključi u spasilačku akciju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pao avion u Avganistanu, 44 mrtva

Izvor: Glas javnosti, 17.Maj.2010

KABUL - Putnički avion se srušio u blizini mesta Salang Pas, 100 kilometara severno od Kabula, izjavio je šef policije na kabulskom aerodromu Mohamad Asif Džabar Kil, preneo je AP. Šef policije provincije Kunduz Abdul Razak Jabjakubi rekao je da je avion sa 44 putnika i članova posade poleteo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.