Srpski dobrovoljci uništavaju ukrajinsku vojsku u Donjecku

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski dobrovoljci uništavaju ukrajinsku vojsku u Donjecku

Portparol odbrane Donjecka saopštio je da su tokom sukoba uništena dva ukrajinska tenka, samohodna artiljerija i grupa vojnika

Grupa srpskih dobrovoljaca koji pomažu proruskim snagama u borbi protiv ukrajinske vojske, saopštili su da su uspešno odbili napad ukrajinskih snaga kada su tokom noći pokušale da se probiju do auto-puta na strateški važnom položaju.

Portparol odbrane Donjecka saopštio je da su tokom sukoba uništena dva ukrajinska tenka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << samohodna artiljerija i grupa vojnika.

Dva Srbina su lakše ranjena, ali su uspela da se vrate u svoj bataljon.

Foto: AP/Tanjug

Izveštaji navode da se srpski dobrovoljci iz četničkog pokreta “Jovan Sević” bore na granici samoproklamovane Narodne republike Donjeck još od maja.

Teško je precizno oceniti koliko je naših dobrovoljaca otišlo na istok Ukrajine, ali navodno nisu jedini, jer se samoodbrani donjecka pridružuju i špansli i češki dobrovoljci.

(Telegraf.rs / Izvor: RiaNovosti)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski dobrovoljci: Uništili smo ukrajinske tenkove kod Donjecka!

Izvor: Blic, 12.Avg.2014

Grupa srpskih dobrovoljaca, koji se zajedno sa proruskim separatistima bore protiv ukrajinske vojske u istočnoj Ukrajini, tvrde da su odbili napad trupa poslatih iz Kijeva koje su pokušale da se probiju do strateški važnog autoputa...- Dva tenka koja pripadaju sledbenicima Bandere (Stepan Bandera,...

Nastavak na Blic...

Srpski dobrovoljci zaustavili napad ukrajinske vojske na ključnom autoputu na istoku

Izvor: Press, 12.Avg.2014

Kako navodi ruska agencija, dvojica Srba su lakše ranjena, ali su se "ubrzo ponovo priključili svojoj jedinici".. "Dva tenka koja pripadaju neo-Banderistima, jedan samohodni top sa posadom i brdski top uništeni su", saopšteno je iz pres službe samoodbrane Donjecka, koja se poziva na "izjave...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.