Izvor: Blic, 02.Sep.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski parlament danas drugi put glasa o podršci Rahoju

Španski Parlament danas će drugi put glasati o podršci odlazećem premijeru Marijanu Rahoju za formiranje manjinske vlade, a očekuje se da ni ovog puta neće dobiti potreban broj glasova, što će dovesti do trećih parlamentarnih izbora u zemlji, prenela je agencija Asošijejted pres.

Rahoj nije dobio podršku Parlamenta u prvom krugu glasanja u sredu, pošto je za njega glasalo 170 poslanika, što je za šest manje od apsolutne većine potrebne za formiranje manjinske vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Protiv podrške Rahoju izjasnilo se 180 poslanika, a sve ukazuje na to da će se i u drugom krugu dogoditi isto, navodi Asošijejted pres.

Rahojeva konzervativna Narodna partija osvojila je najviše poslaničkih mesta na parlamentarnim izborima u decembru i junu, ali je za formiranje vlade potrebno i poverenje parlamenta.

Ukoliko Rahoj ni danas ne dobije podršku, a parlament ni u roku od dva meseca ne izabere vladu, biće raspisani treći parlamentarni izbori u poslednjih godinu dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Španski parlament ponovo izglasao nepoverenje Rahoju

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2016, 09:23

Španski parlament izglasao je ponovo nepoverenje predsedniku tehničke vlade Marijanu Rahoju, drugi put za 48 sati, čime je otvoren put za eventualno raspisivanje trećih izbora za samo godinu dana, javljaju agencije...Rahoju, lideru konzervativne Narodne partije (PP), poslanici su izglasali nepoverenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.