Španiji ipak ostaje konzervativna vlada

Izvor: Mondo, 23.Okt.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španiji ipak ostaje konzervativna vlada

Španski socijalisti danas su otvorili put novoj vladi u Madridu na čijem čelu bi trebalo po drugi put da se nađe lider konzervativne Narodne partije Marijano Rahoj.

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Ovim bi trebalo da se okonča 10-mesečna politička blokada koja je paralisala institucije i ugrozila ekonomski oporavak Španije, prenosi Rojters.

Na sednici federalnog komiteta Španske socijalističke radničke partije 139 uticajnih članova je glasalo "za", a 96 "protiv" toga da socijalisti budu uzdržani prilikom novog glasanja o poverenju Rahojevom kabinetu naredne nedelje, čime bi on trebalo da dobije drugi mandat na čelu španske vlade.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.