Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija počela da prima izbeglice iz evropskih centara

Španija je ove nedelje počela da prima izbeglice iz evropskih prihvatnih centara, kao i iz Turske i Libana, uz obećanje da će do polovine juna prihvatiti grupu od 586 migranata, saopšteno je danas u Madridu.

Vlasti danas očekuju grupu od 27 izbeglica, pretežno iz Eritreje, dok je u utorak stiglo oko 20 izbeglica iz Sirije i Iraka.

"Španija planira da do polovine juna prihvati 586 izbeglica, većinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Iraka i Sirije", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izbeglice dolaze iz centara u Libanu, Grčkoj, Turskoj i Italiji.

Zemlje Evropske unije obavezale su se da će rasporediti oko 140.000 izbeglica.Španija se obavezala da primiti oko 17.000 migranata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.