Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Rahoj nije dobio poverenje, novi pokušaj sutra

Vršilac dužnosti španskog premijera Marijano Rahoj nije dobio poverenje većine poslanika u parlamentu, ali se očekuje da će na novom glasanju, sutra, imati podršku što bi omogućilo formiranje manjinske konzervativne vlade u Španiji koja je u političkoj blokadi već deset meseci.

Rahoj iz Narodne partije obezbedio je podršku 170 poslanika, šest glasova manje nego što mu je potrebno za većinu u parlamentu koji broji 350 mesta.

- Nemate naše poverenje a ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podršku - rekao je Rahoju predstavnik socijalista, druge stranke po snazi, Antonio Hernando.

Socijalisti su danas glasali protiv Rahoja, ali su pristali da budu uzdržani u drugom pokušaju glasanja o poverenju u subotu kako Španci ne bi morali ponovo na izbore, prenosi AFP.

- Naša uzdržanost u subotu omogući će vam da formirate vladu, ali to nije naša podrška vašoj vladi, a ni vašoj politici - poručio je Rahoju Hernando.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.