Soroš: Na pragu trećeg svetskog rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soroš: Na pragu trećeg svetskog rata

Američki milijarder Džordž Soroš izjavio je da je veoma zabrinut zbog mogućnosti trećeg svetskog rata, koji bi, kako predviđa, počeo sukobom Kine i Amerike, preneo je danas B92.

"Ako postoji sukob Kine i vojnih saveznika Amerike, kao što je Japan, nije preterivanje reći da smo na pragu trećeg svetskog rata", navodi Soroš.

Dodao je da bi SAD, kako bi takav scenario bio izbegnut, trebalo da dozvoli da kineski juan bude uključen u skup valuta MMF-a, čime bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kineska valuta mogla da se takmiči sa dolarom.

Kina mora da da odgovor u vezi sa transformacijom privrede, rekao je Soroš i naglasio da će Kina i SAD teško postići sporazum, ali da će alternativa biti veoma neprijatna.

"Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je pretnja od novog svetskog rata realna, zaključio je Soroš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Soroš: Na pragu trećeg svetskog rata

Izvor: NTV.rs, 23.Maj.2015

BEOGRAD – Američki milijarder Džordž Soroš izjavio je da je veoma zabrinut zbog mogućnosti trećeg svetskog rata, koji bi, kako predviđa, počeo sukobom Kine i Amerike, preneo je danas B92.. „Ako postoji sukob Kine i vojnih saveznika Amerike, kao što je Japan, nije preterivanje reći da smo...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.