Solana za otvaranje izraelske granice ka Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana za otvaranje izraelske granice ka Gazi

BERLIN - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Havijer Solana zatražio je danas od Izraaela da otvori granične prelaze ka Gazi da bi se omogućilo slanje humanitarne pomoći Palestincima.

U razgovoru za nemački radio Dojčlandfunk Solana je rekao da je sada najvažnije da se povede računa o ljudima koji "nemaju krov nad glavom, hranu i koji ne dobijaju lekarsku pomoć".

"Zbog toga vlada u Jerusalimu treba da otvori granice", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je on. Solana je, međutim, podvukao da Evropska unija i dalje odbija da sarađuje sa radikalnim Hamasom koji kontroliše Gazu.

Solana je dodao i da EU želi da se otvori međunarodna istraga u vezi tronedeljne izraelske ofanzive na Gazu.

"Treba utvrditi da li je Izrael počinio ratne zločine tokom tog perioda", rekao je Solana.

U izraelskom napadu na Gazu čiji je cilj bio da zaustavi Hamas da raketama gađa jug Izraela, ubijeno je 1.300 ljudi a hiljade je ostalo bez domova. Hamas i Izrael proglasili su prekid vatre u nedelju,18. janaura a Izrael je povukao svoje trupe iz Gaze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Solana: Otvoriti prelaze ka Gazi

Izvor: B92, 24.Jan.2009

Berlin, Tel Aviv, Gaza -- Visoki predstavnik EU Havijer Solana zatražio je od Izraaela da otvori granične prelaze ka Gazi da bi se omogućilo slanje humanitarne pomoći Palestinicma... U razgovoru za nemački radio Dojčlandfunk Solana je rekao da je sada najvažnije da se povede računa o ljudima...

Nastavak na B92...

Solana zatražio otvaranje punktova u Gazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2009

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku Javier Solana zatražio je u subotu na njemačkom radiju Deutschlandfunk otvaranje prijelaznih punktova u Gazi kako bi se omogućilo dopremanje humanitarne pomoći Palestincima. Sada je najvažnije pob ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.