Šojble uvredio Francuze

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2015, 05:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble uvredio Francuze

Predsednik francuskih socijalista (PS), Žan-Kristof Kambadeli, optužio je nemačkog ministra finansija Volfganga Šojblea za "nepodnošljivo, neprihvatljivo i kontraproduktivno neprijateljstvo prema Francuskoj", preneo je list "Frankfurter algemajne cajtung".

Šefa vladajuće partije u susednoj zemlji, nemački ministar je razbesneo jer je na jednom sastanku, koji je u Vašingtonu organizovala grupacija Brukings, izjavio da bi za Francusku bilo bolje kada bi je neko prisilio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << reforme. Kao uzor Francuzima, Šojble je naveo Španiju, koja je pod nadzorom takozvane Trojke (ECB, MMF i EU) sprovela temeljne reforme.

- Francuska bi trebalo da bude srećna ako bi neko pritisnuo njen parlament, ali to nije lako, takva je demokratija - rekao je neumoljivi Šojble i dodao da kada razgovara sa svojim francuskim prijateljima, "oni uvek imaju spremne dugačke priče o svojim teškoćama da ubede javnost i parlament u neophodnost reformi na tržištu rada".

Kambadeli je iz ove izjave izveo zaključak da bi nemački ministar najradije da stavi Francusku - pod starateljstvo.

Šef socijalista je za partijski kongres, koji će biti održan u junu, pripremio rezoluciju u kojoj poziva na konfrontaciju sa evropskom desnicom, posebno navodeći nemačke demohrišćanske partije CDU i CSU, kojima pripada i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.